zondag 6 april 2008

Osaka


Naar verluidt moet ik wat meer foto's publiceren. Wel hier dan wat foto's van Osaka. Sommigen vinden Osaka maar een ongeïnspireerde industriële stad, maar ik zie er wel wat charme in. Er is veel water. Naast de haven zijn er verschillende eilanden en inhammen die de stad wel iets moois geven. Er zij meerdere parken die wel de moeite zijn (maar niet zoals Tokyo en Kyoto). Hierboven een typische scene van een ouder koppel die geniet van het rustige uitzicht van een Japanse vijver.


Nu staat alles overal in bloei. Hier een witte kersenbloesem met op de achtergrond een familie die komt voor een picknick in het park.


De architectuur in Osaka is ook wel de moeite, en bouwen kunnen ze in Japan! Hier een treinspoor die dwars door een rond gebouw gaat in de buurt van Umeda, Osaka.


Maar wat opvalt is de afwerking overal tot in de kleinste hoekjes. Alle publieke plaatsen zijn mooi en perfect afgewerkt en ze maken er steeds iets speciaal van. Dit is gewoon een lege ruimte tussen twee gebouwen.


Osaka heeft ook een bekend en berucht nachtleven. Je vindt er niet honderden maar meer dan duizend bars, restaurants en gelegenheden van mindere reputatie, alles goed verlicht met neon en reclameborden.


Een Europees uitziend gebouw in het midden van de smalle straatjes in de uitgangsbuurt Namba.


De rivier Dotombori die dwars door het uitgangscentrum loopt.

Geen opmerkingen: