donderdag 15 mei 2008

Ryokan


Een Ryokan is een traditioneel Japanse herberg. Het is een uitstekende introductie tot de Japanse levensstijl want je logeert er wat in familiale sfeer. Je slaapt en leeft er in een kamer met tatami matten. S’avonds worden de futons uitgehaald en de tafel opzij geschoven. Alles gebeurt er in één kamer. Ze hebben grote kamers waar je met een ganse groep of familie kan slapen. Prijzen variëren van 4.000 yen tot 30.000 yen per persoon per nacht (25 tot 200 EUR). Dikwijls ben je verplicht of wordt er van jou verwacht dat je er ontbijt en avondmaal nuttigt. Een maaltijd in een Ryokan kan de concurrentie aan met de beste restaurants.


In Beppu hadden we een ryokan met een rotembura, een openlucht onsen.

Hier zie je eens hoe het wasritueel verloopt. Eerst goed inzepen, gehurkt of op een klein stoeltje. Dan goed afspoelen want er mag geen zeep in de onsen komen. Dan voetje per voetje wennen aan het warme water en uiteindelijk lekker weken en zweten. Deze onsen was zo heet dat je er koud water moest bijvoegen om het tien minuten uit te houden.

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag Lilian en Albrecht,
Dit vind ik een sublieme foto, lekker relaxed.... veronderstel ik.
Ik wou dat ik er ook was.Amuseer jullie en vele groeten van een 'dagdroom'reizigster. ingrid de blonde van de breiclub. Liefs en dikke zoen