zaterdag 10 januari 2009

Natuur


Om de drukte van Bangkok te ontvluchten en omdat Bea en Lilian nood hebben aan groen en omdat ik eens iets nieuws wou zien en omdat onze taxichauffeur zo aandrong zijn we een dag naar een nationaal park getrokken. KHao Yai staat bekend als een van de mooiste natuurparken van Azie en het ligt op 200 km van Bangkok. Door op tijd te vertrekken waren we daar op een goede twee uur rijden. Het is niet te vergelijken met een Yosemite of een Yellowstone maar toch best wel de moeite. Je kan er flinke wandeltrips maken, kayakken, vogels bekijken enz.


Ze branden zelf met regelmaat het lage gras af om grotere bosbranden te vermeiden. Dit geeft een wat surrealistisch effect.


We waren echt niet gekleed op een junglewalk. De meisjes liepen in short en sandalen. We zagen een groep afkomen die speciaal was uitgerust met o.m. beschermende hoezen over hun enkels. We dachten, oh ja, slangen! Maar na een praatje met de gids bleek het een bescherming te zijn tegen bloedzuigers en het was niet eens het seizoen. We hebben het er dan maar op gewaagd en alles viel best mee.



Langs de weg kwamen apen vrij agressief af op toeristen voor snoepjes, koekjes e.d. Soms komen groepen van een twintigtal apen uit de struiken gekropen. Het blijft steeds fascinerend om naar apen te kijken. Ze kunnen zo menselijk overkomen.



Alhoewel het niet echt het geschikte seizoen was (droogte) zijn er toch een aantal van de vele watervallen die actief zijn.

Geen opmerkingen: