zaterdag 10 januari 2009

Bezoek



Bea, de zus van Lilian en Charlotte, een vriendin komen ons enkele dagen vervoegen. We hebben hen verwelkomd op de luchthaven met ballonnen. Met twee uur vertraging en een uitzonderlijk trage bagagebehandeling hebben we wel drie uur staan wachten.



De eerste dag in Bangkok stonden de klassiekers op het programma: een boat trip, Wat Arung, Wat Poh en het nationaal paleis. Die eerste drie heb ik al dikwijls gedaan maar het nationaal paleis was slechts de tweede maal. Hel valt me op hoe alles veel makkelijker wordt in het koelere winterseizoen. Bij 40 graden en 95% vochtigheid (zoals in april) wordt dezelfde uitstap een uitputtingsslag. De zedenpolitie aan de ingang van het paleis doet zijn werk met een lachwekkende precisie. Bea werd de toegang geweigerd door haar 5 cm blote enkels! Ik begrijp niet welke sacraliteit in het paleis daar aanstoot aan kan nemen. Maar goed, al het goud en gefonkel hebben alles goed gemaakt.



De eerste twee van een reeks groepsfoto's met de zelfontspanner. Als je de camera laag plaatst geeft het vreemde perspectief steeds een goede foto.

Geen opmerkingen: