dinsdag 15 december 2009

Terup op weg


We zijn beland in Sao Paulo, op weg naar een conferentie in Campinas. Sao Paulo is een reusachtige stad met 18 to 20 miljoen inwoners, ze weten het niet precies. De bevolking is tevens een mengelmoes van etniciteiten, zwart, blank, indiaans, Italianen, Portugezen, heel veel Japanners,.. Het heeft wel iets kosmopolitisch. We zitten goed gelegen tegen de Paulista avenue, zowat de Fifth Avenue van Sao Paulo.


Op de eerste avond moesten we natuurlijk de beruchte caiperinhas uitproberen. Je hebt ze in alle kleuren en smaken, maar allemaal behoorlijk sterk. Dit exemplaar lijkt wel op een versie met spaghettisaus, maar het zijn passievruchten.


De kerstsfeer, waar we van hoopten dat we ze konden ontsnappen, is ook in Sao Paulo volop aanwezig. De Paulista staat volledig in teken van kerstmis. Deze oma's zijn vertederd door zoveel kerstvreugde van twee zingende ijsberen. Waar halen ze het vandaan? In het Japans restaurant waar we nabe zijn gaan eten stond de kerstman met zijn elanden in de rotstuin.


Nog een laatste fototje op weg naar het hotel.

Geen opmerkingen: