zaterdag 26 februari 2011

Mijn bankje


Ik heb mijn bankje gevonden. Moore Park, op 5 minuten van mijn appartement. Meer moet dat niet zijn.

Pre Mardi Gras



Van het centrum op weg naar huis passeer ik Oxford street, het centrum van de LGBTG community in Sydney. Begin maart begint hun jaarlijks feest, de Mardi Gras met een stoet op zaterdag 5 maart. Deze bende is zich alvast aan het klaar maken voor dit feest.

maandag 21 februari 2011

Adrenaline


Op een zondagnamiddag aan de rand van Coogee beach was er een man die zich wat vreemd gedroeg. Op een bepaald moment doet hij enkele stappen achteruit en stort zich met volledige doodsverachting enkele meters naar beneden in een plas van een 60-tal cm diep tussen spelende kinderen. Hij had blijkbaar wel een techniek waarbij hij met het volle lichaam plat op het water terecht kwam. Dit heeft hij enkele keren herhaald. Na een tijdje ging hij rotsblokken verschuiven om wat meer plaats te maken. Dan kroop hij op een hoge rots (15m hoog) en begon zijn passen af te meten (zie foto hieronder). Ik heb een half uurtje gewacht maar hij is uiteindelijk niet gesprongen. Ik kan ook niet geloven dat hij dat ooit zou overleven.

dinsdag 15 februari 2011

The Cricketers Arms Hotel


Er is een gezellige pub niet zo ver van mijn appartement met de naam The Cricketers Arms Hotel. Het is helemaal geen hotel maar veel pubs dragen dat in hun naam vanwege vroegere wetgeving die alcoholverkoop beperkte tot hotels. Om een licentie te houden boden veel pubs dus een minimum aan accommodatie. De graffiti in het toilet is wel indrukwekkend.

zaterdag 12 februari 2011

Nieuwe start


Ik start hierbij terug mijn blog na precies één jaar inactiviteit. Vanaf nu veel nieuws uit Australië, en meer bepaald Sydney. Mijn locatie is een zeer groene buurt waar 's avonds kaketoes en flying foxes de baas zijn. Ik zit hier vijf weken. Dan verhuis ik naar een appartement vlak bij de universiteitscampus. Vanaf Centennial Park heb ik een rechtstreekse busverbinding met bus 352 naar de campus die er 38 minuten over doet.