vrijdag 12 februari 2010

Tempeldieren


De Thais zetten beelden van dieren bij een tempel als ze iets belangrijks willen krijgen van Boedha. Dat doe je steeds met twee stuks tegelijk. Olifanten hebben een haast mythische betekenis voor de Thai, dus die zie je het meest. Ten noorden van Khon Kaen is er een tempel waar wel duizend olifantenbeelden staan. Die zijn ze nu grondig aan het renoveren. Wat ik echter niet begrijp is waarom zebra's zo populair zijn in tempels tegenwoordig.


Ook de politie moet soms eens iets vragen aan Boedha. Blijkbaar zijn die onlangs langs geweest en hebben zichzelf een prominente plaats ingenomen.

Broodje ijs


Ik dacht dat ik ondertussen alles gezien heb in Thailand wat eten betreft. Deze week toch weer iets nieuws ontdekt op een kraampje langs de weg. Een broodje met ijskreem blijkt een lekkernij te zijn in Thailand. Ik wist niet wat ik zag: een zacht sandwichbroodje met vier bollen ijskreem er tussen en likken maar!

zaterdag 6 februari 2010

Meer


Ik val waarschijnlijk in herhaling. Ik heb vorig jaar al twee keer foto's getoond van het kunstmatig meer ten noorden van Khon Kaen. Gisteren ben ik er opnieuw geweest. Een dagje uit met een huurwagen. De absolute stilte van het meer was een aangename verpozing van het eeuwige rumoer en lawaai van Thailand. Het water stond bijzonder laag nu.


Deze vreemde formaties lijken wel een luchtfoto van de grand canyon maar het zijn natuurlijke erosies van zand en de hoogte is maar 150cm.

maandag 1 februari 2010

Haiku (2)


Toen ik gisteravond naar huis wandelde kwam er me weer plots een Haiku voor de geest:

de avondmarkt sluit
de kakkerlakken kruipen
waar farangs zuipen