maandag 13 oktober 2008

Thuis


Thuis wat geexperimenteerd met de nieuwe camera. Die heeft een aantal scene-keuzes met voorgeprogrammeerde instellingen. Hierboven is de pinhole camera instelling. Dit geeft een vreemd, ietwat dromerig effect. Het lijkt wel wat een oude dia met kleuren die wat vergaan zijn.


Verder ben ik zeer opgetogen over de zwart-wit modes. Je hebt er twee, een gewone en een met hoog contrast. Vooral die laatste capteert het gevoel van een 400 ISO zwart-wit film. Dit is een foto van onze keuken met beperkt kunstlicht. Er moet wel voloende lichtschakering in de scene zitten of je krijgt volledig zwarte vlakken op de foto. Ik heb ook enkele hoog-contrast natuurfoto's die er echt goed uitzien.


Tenslotte nog ene fotootje van onze kat. Niet omdat ik dat beest nu zo graag zie maar het toont goed de kwaliteit van de Leica lens. Genomen op maximum opening van F 2.0 zie je het effect van de beperkte dieptescherpte, iets wat praktisch niet bestaat bij andere compact camera's. Er is maximum ingezoemd tot 60 mm (eq.) en een sluitertijd van 1/30 sec.