zaterdag 22 september 2007

Logies



Japan is berucht voor zijn cost of living. Ik heb in Ropongi, de expat buurt van Tokyo, een klein appartementje gezien waar ze 3000 EUR per maand voor vroegen! Een studiootje, eigenlijk een hotelkamer met een kookplaatje, was 1500 EUR. Kobe is wat goedkoper maar toch blijft het een uitdaging om iets geschikt te vinden. Een kamer is er meestal maar enkele m2 groot. Nu is er een interessant alternatief op het Kobe Institute. Dit is een gezamelijk initiatief van Oxford University en Kobe University en die hebben faciliteiten voor buitenlandse studenten en onderzoekers. Ik heb bericht gekregen dat een flat van 42 m2 beschikbaar is voor mijn periode. Volgens het fotootje dat ik vond ziet het er erg geschikt uit. Blijkbaar iets met twee verdiepen, een leefruimte en een slaapruimte boven.


Het Kobe Institute is gelegen tegen de Rokko berg, dus vrij rustig. Ook is de afstand naar de universiteit niet te groot: 10 min bus. Misschien wel te voet te doen. De prijs is heel redelijk: 85.000 Yen plus 35.000 Yen gezamelijke onkosten. Dat komt op 120.000 Y te delen door 3 is 40.000 Bef of 1.000 EUR. Mogelijks komt de Kobe universiteit er nog voor de helft tussen. Binnen een 10-dal dagen weet ik meer.



vrijdag 21 september 2007

Voorbereidingen gestart

Het was mijn bedoeling om een blog bij te houden tijdens de periode dat ik in het buitenland zit. Nu ik echter begin met de voorbereidingen kan ik meteen een blog starten.